Over ons..

Wie zijn 'De Overburen'?

Al ruim 50 jaar verleent Stichting De Overburen (voorheen: Stichting IJsselmonde-Oost) zorg en ondersteuning op grond van christelijke waarden, in de regio’s Ridderkerk en Barendrecht.

Ons doel is mensen met een achterstand te helpen aan te haken bij de maatschappij. Wij geloven namelijk dat ieder mens mee kan doen en op basis van zijn/haar uniek talent meerwaarde heeft voor de omgeving waarin hij/zij woont..

Dit bereiken wij door middel van zorg en ondersteuning aan iedereen die dat nodig heeft. Onze ondersteuning beslaat een breed pakket op het gebied van beleid wonen, werken en dagbesteding.  We zijn laagdrempelig, open en dienstbaar te zijn, zodat je je echt welkom voelt.

Wie je ook bent en wat je ook nodig hebt: we zien naar je uit!


Wat wij zien..

Onze Visie

Vanuit onze kijk op de samenleving zien wij dat “Alles in de wereld steeds sneller gaat en individualiseert. Helaas zien wij dat steeds meer mensen daarom moeten afhaken. Wij zien juist graag dat mensen aanhaken. Omdat wij geloven dat:

Ieder mens in zijn of haar eigenheid, een meerwaarde vormt voor de samenleving.

Ieder mens talenten heeft.

Ieder mens het meest tot bloei komt in relatie met de ander.


Waar wij voor gaan..

Onze Missie

Onze opdracht is om je te kennen. We kennen jou, je mogelijkheden en je wensen. Op basis daarvan ondersteunen we je om voor jezelf en voor de ander van betekenis te kunnen zijn op de plaats waar je woont of waar je werkt.


Hoe we dat doen

Onze kernwaarden

Onze kernwaarden laten zien wat we belangrijk vinden en vanuit waar we handelen, zowel binnen de organisatie als naar buiten toe. Wij hebben de volgende drie kernwaarden:

 

   
   

 

Waar we vandaan komen

Geschiedenis van 'De Overburen'.

Stichting De Overburen is van oorsprong een christelijke organisatie en bestaat al ruim 50 jaar. In die periode heeft de maatschappij zich snel ontwikkeld. Liberalisering, Individualisering en zelfredzaamheid werden ‘de toverwoorden’ en religie en verbinding kregen een steeds minder belangrijke rol in de maatschappij. Mede hierdoor werd de maatschappij harder en veranderde de positie van kwetsbare mensen ook. Wij hopen met onze visie & missie op grond van christelijke waarden een tegenwicht te bieden aan die maatschappelijke trend.

De geschiedenis van ‘De Overburen’ gaat terug tot 1967: Toen werd onze organisatie opgericht als st. IJsselmonde-Oost. Deze naam heeft de  organisatie tot 2021 gedragen. Vijf jaar later openden we in Barendrecht de eerste woonlocatie aan de Kruidentuin in Barendrecht (‘Meliom’). Al gauw kwam er nog een locatie aan de Karper (‘De Bun’) in Ridderkerk bij. Veel mensen kennen ons dan ook van die woonvoorzieningen.

Sindsdien zijn ‘Overburen’ flink gegroeid. Inmiddels kun je bij ons terecht voor meerdere vormen van dagbesteding, werk of begeleid wonen. Ook bieden we (crisis) ondersteuning bij mensen thuis. Daarnaast bieden we maatschappelijke opvang en helpen we mensen die langdurig werkloos waren weer aan een baan.

 

Wil je meer weten over onze organisatie of dienstverlening? Kom langs voor een kop koffie en we vertellen je graag meer. Neem contact op >>